Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدهادی سیدافقهی، کارشناس مسائل منطقه‌ای، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره مطرح شدن ایده ایجاد «مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای» از سوی وزیر امور خارجه کشورمان و ابعاد این طرح، گفت: امروز دو طرف معادله منطقه نامتقارن و نامتوازن است. یک طرف این معادله پیشنهاددهنده، جمهوری اسلامی ایران، است که این پیشنهاد هم در واقع دکترین جمهوری اسلامی است که از سوی آقای دکتر ظریف مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی این دکترین از زبان مقام معظم رهبری خطاب به کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی مطرح می‌شود و گاهی از زبان رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه.

گفت‌وگو با کشورهای منطقه و اسلامی بدون دخالت بیگانگان دکترین جمهوری اسلامی ایران است

وی با بیان اینکه چکیده این دکترین هم بر مبنای آموزه‌ قرآنی «تَعالَوا إِلىٰ كَلِمَةٍ سَواءٍ بَينَنا وَبَينَكُم» است، گفت: ایران معتقد است که کشورهای منطقه و اسلامی با یکدیگر و بدون دخالت بیگانگان، در قالب یک برجام منطقه‌ای، به گفت‌وگو و مذاکره بنشینند و مسائل و مشکلات‌ فی‌مابین را حل کنند، اما این تنها یک طرف معادله است.

سیدافقهی درباره شرایط طرف دیگر این معادله گفت: طرف دیگر معادله به عنوان مخاطب این پیشنهاد، عربستان، بحرین، امارات، قطر و ... است، بیشترین تنش‌ها را با ایران دارند. برای تشریح این طرف معادله باید به سخنان ترامپ توجه کرد. ترامپ درباره کشورهای این منطقه گفت ارزش این کشورها برای آمریکا به اندازه گاو شیرده است و بعد عبارت بدتر، زشت‌تر و نکبت‌بارتر از این را هم بیان کرد و گفت  این کشورها بدون ما یک هفته هم دوام نمی‌آورند. حال آیا می‌توان از چنین مجموعه کشورهایی که دست‌نشانده امریکا و قبلا انگلیس بودند و هستند انتظار داشت که چنین مجمع و باشگاهی را بدون اجازه آمریکا تشکیل دهند و ایا آمریکا به این کشورها اجازه خواهد داد که با ایران به گفت‌وگو بنشینند و صادقانه و شفاف مشکلات‌شان را بازگو کرده و حل کنند و حرکتی به نفع منافع کل کشورهای منطقه را رقم بزنند؛ قطعا آمریکایی‌ها این اجازه را نمی‌دهند.

تشریح دلیل اصرار ظریف به بیان ایده تشکیل «مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای»

سیدافقهی درباره دلیل اصرار وزیر امور خارجه به بیان مکرر این ایده با وجود چنین شرایطی گفت: بیان چند باره این ایده از سوی ایشان در حقیقت بیان یک نگرش، رویکرد و راهبرد از سوی جمهوری اسلامی ایران است. به عبارتی بیان این ایده در دیدارها و گفت‌وگوهای مختلف نشانه این است که جمهوری اسلامی ایران منطق، گفت‌وگو، تفاهم، رعایت حقوق متقابل و به عبارتی بازی برد ـ برد را راه حل مشکلات و اختلافات کشورهای منطقه می‌داند.

این کارشناس مسائل منطقه‌ای عنوان کرد: اما پاسخ و واکنشی که از طرف مقابل شنیده می‌شود چندان امیدوارکننده نیست. به عنوان نمونه آقای ظریف پس از امضای برجام دست دوستی به سمت سعودی‌ها دراز کرد و گفت ایران حاضر است باشگاه هسته‌ای تشکیل دهد و فناوری هسته‌ای بومی خود را با حداقل هزینه در اختیار کشورهای منطقه از جمله عربستان بگذارد. اما یکی از مقامات عالی رتبه عربستان پاسخ داد که ایران اصلا خودش جزئی از مشکل منطقه است نه راه حل. یا در دعوت‌های چندین‌باره وزیر امور خارجه و ورئیس جمهور کشورمان از سعودی‌ها مبنی بر تفاهم و مذاکره بدون دخالت بیگانگان، محمد بن سلمان پاسخ داد ما می‌خواهیم جنگ را به داخل ایران بکشانیم، لذا یک طرف معادله هم به هیچ وجه به دنبال مذاکره و تفاهم نیست و هم اینکه اساسا چنین اجازه‌ای از سوی آمریکایی‌ها ندارد.

وی تأکید کرد: در واقع طرح این ایده از سوی ایران هم برای اتمام حجت و هم برای اعلام موضع و راهبرد منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران است. به عنوان نمونه در بحران سوریه هر زمانی که فرصتی برای حل این مسئله از طریف گفت‌وگو و راه حل سیاسی پیش آمده ایران پیشقدم بوده و شده است و نمونه آن حضور فعال در نشست‌های آستانه، ژنو و سوچی است. بنابراین جمهوری اسلامی ایران نشان داده به همان اندازه که در برابر تروریسم قاطع است و مبارزه می‌کند اما به محض اینکه اندک فرصتی برای تغییر رویکرد امنیتی به سیاسی پیش می‌آید ایران پیشتاز است.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۷۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی  در این دیدار ضمن خوش‌آمد گویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بر پیوند عمیق دو کشور تأکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. ‌آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد، تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.

وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوری‌های پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوری‌های نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژی‌هایی باشد درصورتی‌که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملاً متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تأکید بر حفظ تعاملات با کشورهای منطقه خاطرنشان کرد: با این رویکرد و با ظرفیت‌سازی، ‌ به دنبال خلق فناوری هستیم زیرا بسیاری از کشورهای جهان در این عرصه با ما همکاری نمی‌کنند. با توجه به این شرایط، ما به دنبال پیشرفت و توسعه فناوری‌های نوین رفتیم و با توکل به پروردگار متعال اکنون در جایگاه خوبی قرار داریم.

اسلامی گفت: دستیابی به فناوری‌های نوین همچون هسته‌ای نتایج بسیار مثبتی برای ایران داشته؛ البته این مسئله موجب ناخرسندی کشورهای مخالف جمهوری اسلامی ایران و استکبار جهانی شده است.

وی با اشاره به رویکرد عربستان سعودی در زمینه توسعه فناوری‌های نوین عنوان کرد: عربستان سعودی رویکرد جدیدی را در پیش گرفته و به دنبال توسعه فناوری هسته‌ای است که ما آماده همکاری با کشورهای منطقه به‌ویژه عربستان هستیم. در این زمینه نکته مهم، بحث رویکرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است زیرا رویکرد آژانس اساساً باید مبتنی بر حمایت از توسعه فناوری هسته‌ای در کشورهای گوناگون باشد.

اسلامی تأکید کرد: ایران بیشترین همکاری‌ها را در زمینه بازرسی‌ها با آژانس داشته و دارد. در چارچوب پادمان و «ان.پی‌. تی» همچنان همکاری‌های لازم را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهیم داشت.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین به لزوم توسعه نیروگاه‌های اتمی و گسترش میزان تولید رادیو داروها برای استفاده بیماران تأکید کرد و گفت: سالانه یک میلیون بیمار ایرانی از این رادیو داروها استفاده می‌کنند بنابراین توسعه تولید این‌گونه داروها بسیار ضروری است و در این زمینه آماده همکاری با سایر کشورها هستیم.

اسلامی با اشاره به ضرورت توسعه کاربرد پرتوها در حوزه‌های مختلف عنوان کرد: توسعه کاربرد پرتوها توسط یک شبکه دانش‌بنیان را در دستور کار قرار داده و دنبال می‌کنیم و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به پیشرفت‌های خوبی دست یافته است.

معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در ابعاد و سرفصل‌های مختلف صنعت هسته‌ای به موفقیت‌های فراوانی دست یافته و بسیار مؤثر عمل کرده؛ اظهار کرد:‌ با توجه به موارد ذکر شده اکنون شاهد توسعه و گسترش فناوری هسته‌ای در حوزه‌ها و بخش‌های گوناگون کشور هستیم.

اسلامی با بیان اینکه از ظرفیت‌های خوب پژوهشی و ‌آموزشی در زمینه فناوری هسته‌ای برخورداریم، خاطرنشان کرد: آماده همکاری و ارائه تجارب و دانش خود در زمینه‌های پژوهشی و آموزشی به سایر کشورها هستیم.

سفیر عربستان سعودی در ایران نیز ضمن تشکر از دعوت محمد اسلامی به‌منظور حضور در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بر پیشرفت و توسعه تعاملات میان دو کشور تأکید کرد.

عبدالله بن سعود العنزی در این دیدار، ‌ایران را کشور همسایه، دوست و برادر دانست و گفت: شاهد پیشرفت‌های بیشتر در حوزه‌ همکاری‌های دوجانبه و در زمینه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دعوت دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف از صنعت گاز ایران برای برگزاری کارگاه آموزشی ساخت داخل
  • تلاش برای تحقق وحدت و تقریب جزء اولویت های ماست
  • رغبت کشورهای عربی نسبت به تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای غزه پساجنگ
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • توافق مشترک مارس مبنای تعامل ایران و آژانس است/ آغاز تهیه پیش‌نویس برای تعاملات آینده
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • اسلامی: برای مبارزه با سلطه کشورهای استکباری آماده هستیم
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند